WordPress Nedir?
WordPress ilk sürümlerinin çkış tarihi 2001 yılına kadar uzanan GPL lisanslı, PHP ile kodlanan ve MySQL veri tabanı üzerinde çalışan, eski adı B2/Cafelog olan bir CMS (Content Managament System) yani İçerik Yönetim Sistemi’dir.
Web Sitesi Tasarımı Nasıl Yapılır?
Web tasarım yapmak biraz sabır gerektirir ancak sizin için hazırladığımız bu rehber size yardımcı olacak. Size kapsamlı, ancak takip etmesi kolay bilgiler sunmak için deneyim ve bilgimizi bir araya getirdik. Web sitesi tasarımı yapmak için çeşitli adımları takip etmeniz gerekir ve gerekli kontrolleri mutlaka yapmalısınız.
WordPress Kurulumu Nasıl Yapılır?
WordPress, ücretsiz olarak bir internet sitesi kurmanızı sağlayan bir platformdur. İlk bakışta karmaşık ve zor gibi görünse de sizin için hazırladığımız rehber sayesinde kurulum yapabilirsiniz böylece internet sitenizi yayınlayabilirsiniz.
Web sitesinizi tasarlamadan önce bir alan adı yani domain satın almanız gerekir. Domain, insanların sizi bulmak için kullanacağı web adresidir. Bir alan adı satın almak son derece basittir. Bunun için bir domain firmasına başvurmalısınız. Oradan istediğiniz alan adını satın alabilirsiniz.
Doğru ve güzel bir alan adı satın alın
İyi bir alan adı, web sitenizin veya işletmenizin adına mümkün olduğunca yakın olmalıdır. Hatırlanması ve dikkat çekici olması gerekir ve mümkün olduğunca kısa olmalı. En iyi alan adı uzantısı (yani alan adınızın sonundaki bit) açısından .com en yaygın ve popüler uzantıdır. Eğer .com uzantılı bir domain satın alamazsanız .net, .org ya da .co gibi seçeneklerden birisini tercih edebilirsiniz.
Alan Adı Satın Alın
Çok pahalı olanlar Premium alan adlarıdır. Yani, sitenize çok sayıda insanı getirmeleri beklendiği için çok popülerdirler. İlk harcamadan sonra, yine de normal oranda yenilenir. Google aramaları yoluyla çok fazla trafik elde etmek istiyorsanız, işinizle uyumluysa, Premium bir alan adı almaya değer olabilir. İnsanlar sitenize giden bir bağlantıyı takip edecekse veya sitenizin belirli, daha az rağbet gören bir adı varsa, o zaman çok para harcamanın bir anlamı yoktur.
Hosting satın alın
Web sitesi kurmak için alan adı aldıktan sonra bir hosting satın almalısınız. Web sitenizi barındıracak bir hosting olmadan, WordPress sitenizi online hale getiremezsiniz. Satın aldığınız hosting PHP sürüm 7.2 veya üzeri olmalıdır, MySQL sürüm 5.6 veya üzeri veya MariaDB sürüm 10.0 veya üzeri olmalıdır ve HTTPS desteği bulunmalıdır.
Hosting Satın Alın
Paylaşımlı hosting ile bir sunucuyu ve tüm kaynaklarını diğer sitelerle paylaşırsınız. Bant genişliğini (trafik kapasitesi) ve depolama alanını (web içeriğiniz ve medyanız için) paylaşırsınız. Ortak paylaşılan hosting daha ucuzdur ve daha küçük siteler için en uygunudur.
Yönetilen WordPress hosting, VPS veya özel barındırma biçimini alabilir ve daha fazla kaynağa ihtiyaç duyan daha büyük siteler için daha iyidir ama biraz daha pahalıdır.
Doğru bir WordPress teması seçin
WordPress’in çekici yanlarından biri, sitenizi kişiselleştirmek için hemen hemen sınırsız bir kapsama sahip olmanızdır. Fakat, her site bir tema ile başlar. Temalar, web siteniz için bir ‘şablon’ gibidir. Daha sonra kendi içeriğinizle doldurabileceğiniz ve beğeninize göre ince ayar yapabileceğiniz tamamen yapılmış bir örnek sitedir.
WordPress içerisinde kendi birkaç temasıyla birlikte gelir. Hangisinin sitenizin amacına ve havasına en uygun olduğunu bulmak için her birini demo olarak deneyebilirsiniz. Ücretsiz bir tema kurmak için şu basit adımları izlemelisiniz:
WP-admin kontrol panelinize giriş yapın.
Fareyle “Görünüm”ün üzerine gelin, ardından “Temalar”ı tıklayın. Bu işlem sizi tema panosuna götürür.
“Yeni Ekle” yazan temaların üzerindeki düğmeyi tıklayın ardından “Öne Çıkanlar”, “Popüler” vb. altındaki temalara göz atın veya belirli sektörleri aramak için arama çubuğunu kullanın.
Beğendiğinizi bulmak için birkaç temanın demosunu yapın, ardından indirmek için temanın altındaki ‘Yükle’ye basın.
Birkaç dakika sonra, temanın altında ‘Etkinleştir’ yazan bir düğme görünecektir. Bu düğmeye tıklayın. Artık temanız kullanıma hazırdır.
Biraz daha sofistike ve benzersiz bir tema için ThemeForest gibi güvenilir bir üçüncü taraf siteden bir tema satın alabilirsiniz. Çok fazla ekstra özelliğin sitenizi yavaşlatabileceğini unutmamalısınız bu nedenle yalnızca ihtiyacınız olanı seçmelisiniz.
WordPress sürekli güncelleniyor ve temaların buna göre güncellenmesi gerekiyor. Herhangi bir WordPress yapımı veya sorumlu bir geliştirici tarafından yapılmış temalar, bir WordPress güncellemesinin kullanıma sunulmasından önce bir tema güncellemesi oluşturacaktır. Ardından, sitenizin WordPress’in yeni sürümüyle uyumlu kalmasını sağlamak için güncellemeyi kendiniz yüklemeniz gerekir.
WordPress Nasıl Kullanılır?
WordPress, bir içerik yönetim sistemi (CMS) olup, web sitesi ve blog oluşturmak için kullanılabilir. Öncelikle, bir web hosting hizmeti ve bir WordPress teması seçmeniz gerekir. Daha sonra, WordPress’i kurarak web sitesinin yapısını oluşturmaya başlayabilirsiniz.
WordPress’i kullanmaya başlamak için, aşağıdaki adımları izleyebilirsiniz:
Bir web hosting hizmeti seçin ve WordPress’i kurun. Örneğin, bir hosting sağlayıcısı üzerinden “WordPress” seçeneğini seçerek otomatik olarak kurulum gerçekleştirebilirsiniz.
WordPress yönetim panelini kullanarak web sitesinin görünümünü kişiselleştirin. Bu, tema seçimi ve widgetler gibi özelleştirme seçeneklerini içerir.
İçerik oluşturmaya başlayın. WordPress, sayfalar ve gönderiler olmak üzere iki tür içerik oluşturmayı destekler. Sayfalar, genellikle web sitesinin ana bölümlerini oluştururken (örneğin, Hakkımızda, İletişim vb.), gönderiler ise düzenli olarak yayınlanan içeriklerdir (örneğin, blog yazıları).
Eğer isterseniz, web sitenizi daha da geliştirmek için WordPress eklentilerini kullanabilirsiniz. Bu eklentiler, web sitenizin çeşitli işlevlerini (örneğin, SEO, güvenlik vb.) artırmaya yardımcı olur.
Bu adımlar takip edilerek, WordPress ile web sitesi veya blog oluşturabilirsiniz. Eğer daha fazla bilgiye ihtiyacınız olursa, WordPress dokümantasyonuna göz atabilir veya sorularınızı bize sorarak yardım alabilirsiniz.
İçeriklerinizi yükleyin
Sitedeki ana yazılı içerik türleri sayfalar ve gönderiler olmak üzere iki ana kategoriye ayrılır. Sayfalar statiktir, siz onları düzenlemediğiniz sürece değişmezler. “Hakkımızda” sayfası, çoğu web sitesinde standart olarak gelen bir örnektir. Birçok tema, farklı sayfaları üst kısımdaki bir gezinme çubuğunda gösterir veya bunları yan tarafta listelemek için ‘Sayfalar’ widget’ını da ekleyebilirsiniz. Yeni bir sayfa eklemek için Sayfalar butonuna tıklamalısınız ve Yeni Ekle düğmesini tıklamalısınız.
Gönderiler, ana sayfada veya özel bir blog bölümünde kronolojik sırayla listelenen girişlerdir. Yeni bir gönderi eklemek için Gönderiler butonuna tıklamalısınız ve Yeni Ekle düğmesini tıklamalısınız.
Bilmekte fayda var. Belirli bir sayfaya gönderi ekleyemeyeceğinizi unutmamalısınız. Gönderileri birlikte gruplamak istiyorsanız, bir kategori oluşturmanız gerekir.
Bir sayfa veya gönderiyi ekledikten sonra, sitede yayınlamak için “yayınla”yı tıklamadan önce sitenizi kendi içeriklerinizle doldurmanız gerekir. En iyi yaklaşım, herhangi bir yazılı içerik bölümünü farklı ‘Metin Bloklarına’ eklemektir. Araya resimler ve videolar ve ayrıca resim galerileri ekleyebilirsiniz. Yayınla butonuna basmadan önce taslak gönderileri veya sayfaları önizlemeye almalısınız ve kontrol etmelisiniz.
Bazı sayfalar ve gönderiler ekledikten sonra siteniz gerçekten kendi siteniz gibi görünmeye başlar. Şimdi bir adım daha ileri gitme ve sitenizi içeriğinizin ihtiyaçlarına göre özelleştirmeye başlama zamanı.
WordPress Sitenizi özelleştirin
Elbette sitenizi özelleştirmenin birçok yolu vardır, ancak burada dört ana konuya odaklanacağız.
Sitenizi kurduğunuzda, WordPress sitenizin başlığını otomatik olarak ‘Sadece başka bir WordPress sitesi’ olarak ayarlar. Bu yüzden sitenizin başlığını insanların dikkatini çekecek şekilde oluşturmalısınız. Bunun için WordPress kontrol panelinize giriş yapmalısınız. Buradan Ayarlar > Genel > Site Başlığı adımlarını takip etmelisiniz ve site başlığını eklemelisiniz. Ardından değişiklikleri kaydet butonuna tıklamalısınız.
Gezinme menüsü ekleyin
Gezinme menüsü, bir sitenin yapımında gerçekten çok önemli bir adımdır. Dünyanın en iyi içeriğine sahip olabilirsiniz, ancak kimse onu bulamazsa bunun bir anlamı olmaz. Çoğu temada en az bir menü seçeneği bulunurken, daha karmaşık temalarda birkaç tane olabilir. Önce kontrol panelinize girmelisiniz. Görünüm > Menüler > Menü Adı adımlarını takip etmelisiniz. Buradan menü adını eklemelisiniz.
Bir ana sayfa belirleyin
Ana sayfanız söz konusu olduğunda, iki ana seçeneğiniz vardır: en son gönderilerinizle güncellenen dinamik bir sayfa veya aynı içeriği tutan statik bir sayfa.
Yorum ayarlarını değiştirin
WordPress, otomatik olarak “açık” olarak ayarlanan yerleşik bir yorum özelliği ile birlikte gelir. Yorumlar, etkileşimi göstermenin ve sitede bir topluluk oluşturmanın harika bir yoludur. Bununla birlikte, yorumlar her sitenin karakterine uymaz. Yorumların görünmesini isteseniz bile spam yorumlarla boğulmamak için bir filtreleme işlemi yapmalısınız. Bunun için WordPress kontrol panelinize giriş yapmalısınız. Ayarlar > Yorumlar adımlarını takip etmelisiniz. Orada “Yorum manuel olarak onaylanmalıdır” seçeneğini seçmenizi öneririz. Ardından “Değişiklikleri Kaydet” butonuna basmalısınız. Bu şekilde, bir yorum yayınlayıp yayınlamama seçeneğiniz vardır.
WordPress eklentileri yükleyin
WordPress eklentileri yüklemek, WordPress’in henüz içermediği özellikleri yüklemenin bir yoludur. Bunları benzer uygulamalar olarak düşünebilirsiniz. Uygulamalar gibi, bazı eklentiler ücretsizdir ve bazı eklentiler ücretlidir. Temalar gibi, WordPress eklenti dizininde yer alan tüm eklentiler ücretsizdir yani ödemeniz gereken yalnızca üçüncü taraf eklentileridir.
WordPress kullanıcıları için 56.000’den fazla eklenti mevcuttur, ihtiyaç duyabileceğiniz her işlev için bir eklenti vardır. Ancak tüm eklentiler eşit değildir. Dahası, çok fazla eklentiye sahip olmak sitenizi yavaşlatacaktır. Bu, okuyucularınızı hayal kırıklığına uğratır ve Google’ın sıralamasındaki performansınıza zarar verir.
Neyse ki, tüm eklentiler, kullanıcı tarafından oluşturulan puanların yanı sıra yorumlarla birlikte gelir. Çok indirilen ve olumlu yorumlara sahip eklentileri kullanmanız gerekir.
Eklentilerinizi, sitenize eklemek için WordPress kontrol panelinize giriş yapmalısınız. “Eklentiler” kısmına, ardından “Yeni Ekle” butonlarına tıklamalısınız. Belirli eklentileri veya aradığınız genel özelliği aramak için sağ üst taraftaki arama çubuğunu kullanmalısınız. Ardından “Şimdi Kur” düğmesine basmalısınız. WordPress eklentiyi indirmeyi bitirdiğinde, bir tamamlama mesajı alırsınız ve “Eklentiyi Etkinleştir” kısmına tıklamalısınız. Ardından, eklentinizi yapılandırmak için ayarlara gitmelisiniz.
Tema ve eklentilerinizi güncelleyin
Dünyanın en güzel WordPress web sitesine sahip olabilirsiniz, ancak tema ve eklenti güncellemelerinizi takip etmezseniz, hepsi boşa gider. Büyük bir WordPress güncellemesi geldiğinde siteniz muhtemelen düzgün çalışmayı durdurmakla kalmaz aynı zamanda kendinizi bilgisayar korsanlarına ve virüslere karşı savunmasız bırakacaksınız. Güncelleme gerçekten çok kolay.
Güncellemeleri kontrol etmek için WordPress kontrol panelinize giriş yapmalısınız. “Güncelleme Seçenekleri” butonuna tıklamalısınız. Çeşitli sekmeler (eklentiler, temalar vb.) altındaki güncellemeleri kontrol etmelisiniz veya “Genel” butonuna tıklayarak kontrol etmelisiniz. Buradan, her güncellemeyi tek tek kabul etmek veya bunları otomatik olarak (tümü veya tek tek) güncellemeye ayarlamak kolaydır.
WordPress Yedekleme Nasıl Yapılır?
WordPress yedekleme işlemi çok kolay bir şekilde yapılabilir. Böyle bir durumun ne zaman ortaya çıkacağını tahmin etmek imkansızdır, bu yüzden web sitenizi mümkün olduğunca sık yedeklemeniz faydalı olacaktır. Ancak, WordPress sitenizi manuel olarak yedeklemek zaman alabilir, bu nedenle günlük (hatta haftalık) yedeklemeler mümkün olmayabilir. WordPress web sitenizi ne zaman yedekleyeceğiniz, önemli bilgileri riske atmaya ne kadar istekli olduğunuza bağlıdır. Siteniz nispeten statik ise, belki haftalık bir yedekleme yeterlidir. Ancak bir çevrimiçi mağaza veya blog işletiyorsanız, haftada bir yedekleme büyük olasılıkla yetersiz olacaktır.
WordPress web sitenizi mutlaka en az haftada bir güncellemelisiniz ancak muhtemelen ilgili verileri kaybetmeye devam edeceğinizi unutmamalısınız. Bu nedenle, günlük yedeklemeler en uygunudur. Bu kadar sık WordPress yedeklemesi yapmak ek bir adım olsa da, oluşturduğunuz şeyi korumayı düşünmelisiniz. Bir WordPress sitesini yedeklemenin en iyi yolunun sizin için en uygun olanı olduğunu unutmamanız gerekir. Neyse ki, birkaç seçenek var.
Bir WordPress sitesini yedeklemenin birkaç yolu vardır. Bu yollar manuel, ücretsiz veya ücretli eklentilerdir. Her seçeneğin artıları ve eksileri vardır bu yüzden doğru seçimi yapmak için en çok neye değer verdiğinize dikkat etmelisiniz.
Manuel WordPress yedeklemelerini tercih ederseniz, sitenizi fiziksel olarak yedekleyerek sitenizin bir kopyasını günlük olarak kaydetmeniz gerekir. Artıları, sitenizin en son sürümünün eksiksiz ve kapsamlı bir yedeğine sahip olmaktır. Dezavantajları, bu seçeneğin zaman alıcı olması ve insan hatasının olası olmasıdır bu nedenle yanlışlıkla sitenizin eksik bir kopyasını kaydedebilirsiniz.
Her şey için bir eklenti var. WordPress sitenizi yedeklemenize yardımcı olacak bir seçenek var. WordPress yedeklemeleri için ücretli bir eklenti, zamandan tasarruf etmek isteyen işletmeler için doğru yol olabilir. Birincisi, bu süreç daha basit ve daha verimli. Bazen içeriğin yalnızca bir kısmını koruyan ücretsiz yedeklemelerden farklı olarak, ücretli bir eklenti büyük olasılıkla tüm sitenizin güvenliğini sağlayacaktır. Bunun dezavantajı, eklentiyi genel giderinize eklemeniz gerekmesidir.
Eklentiler, WordPress yedeklemelerini tamamlamanın daha kolay ve hızlı bir yoludur. Eklenti, içeriklerini manuel olarak yedeklemek için zamanı veya kaynağı olmayan işletmeler için süreci önemli ölçüde basitleştirir. Ancak, çoğu ücretsiz eklenti, web sitenizin verilerinin yalnızca bir kısmını yakalar. Sonuç olarak, medya dosyalarınız veya temalarınız değil, veri tabanınız yalnızca yakalanır. Bunun olmamasını istiyorsanız, siteyi manuel olarak yedeklemelisiniz veya ücretli bir eklenti kullanmalısınız.
WordPress Hızlandırma Nasıl Yapılır?
Sitenize ilk kez geldiklerinde bir ziyaretçinin dikkatini çekmek için yalnızca birkaç saniyeniz var. Elbette, çoğu insan anlıyor ancak günümüzde çıta ne kadar yüksek? Microsoft arama ekibi tarafından hazırlanan bir rapora göre, sayfa yanıt verme hızındaki 2 saniyelik gecikme, kullanıcı memnuniyetini %3,8, kullanıcı başına kayıp geliri %4,3 ve tıklamaları %4,3 oranında azalttı. Bu, düşük performans nedeniyle kaybedilen paradır.
Sitenizin yüklenmesi çok uzun sürerse çoğu kişi gider ve size ikinci bir şans vermez. Sadece bu da değil, Google artık sıralama algoritmasına site hızını da dahil ediyor. Bu, sitenizin hızının SEO’yu etkilediği anlamına gelir. Bu nedenle siteniz yavaşsa, artık sabırsızlıktan ve arama motorlarındaki düşük sıralamalardan ziyaretçi kaybedersiniz. Bu yüzden WordPress hız optimizasyonu yapmak önemlidir.
İyi bir Hosting seçin
Başlarken, ortak bir Hosting kullanmak ekonomik görünür. Fakat, bunun başka bir maliyeti var: inanılmaz derecede yavaş site hızı ve yoğun trafik dönemlerinde sık sık kapalı kalma süresi.
Popüler içerik yayınlamayı veya yüksek trafikli bir web sitesi işletmeyi planlıyorsanız, WordPress sitenizi ortak Hosting’de çalıştırarak sitenizi yavaşlatırsınız. Büyük bir güncellemeden sonra sitenizin çökmesinin stresi de cabasıdır. Bu yüzden doğru bir Hosting seçmelisiniz.
Sağlam bir tema ile başlayın
Bunu duyduğunuza şaşırabilirsiniz ancak varsayılan WordPress temalarının çoğu hafif ve oldukça hızlıdır. Bunun temel nedeni, özellikleri ve işlevselliği son derece basit tutmalarıdır. Bu yüzden birkaç deneme yaparak sitenizi hızlı çalıştıran bir tema seçmelisiniz. Ücretsiz temalar hoşunuza gitmediyse ücretli temalar seçeneğine de göz atabilirsiniz. Eğer kendi temanızı oluşturmak isterseniz Elementor, Divi, Flatsome gibi sayfa yapıcıları kullanabilirsiniz. Elbette ki WordPress’i hızlandırma konusundaki uzmanlık tecrübelerimize dayanarak sizlere Flatsome sayfa yapıcıyı tavsiye ediyoruz.
Etkili bir önbelleğe alma eklentisi kullanın
WordPress eklentileri açıkçası oldukça kullanışlıdır, ancak en iyilerinden bazıları, sayfa yükleme süresini önemli ölçüde iyileştirdikleri için önbelleğe alma kategorisine girer ve hepsinden iyisi, W3 Total Cache ücretsizdir ve kullanımı kolaydır.
Bir içerik dağıtım ağı (CDN) kullanın
Bir CDN veya içerik dağıtım ağı, WordPress web sitenizdeki CSS, Javascript ve resimler gibi tüm statik dosyaları alır ve dosyaları mümkün olduğunca yakın sunucularda sunarak ziyaretçilerin bunları en hızlı şekilde indirmelerini sağlar.
StackPath İçerik Dağıtım Ağı’nı WordPress siteleri için öneriyoruz çünkü bunların en uygun fiyatlara sahip olduklarını ve gösterge tablosunun kullanımının çok basit olduğunu ve yalnızca birkaç dakika süren kurulum için video eğitimleriyle birlikte geldiğini biliyoruz.
Görsellerinizi optimize edin
Görsel optimizasyon, kalitelerini büyük ölçüde düşürmeden görüntülerinizin dosya boyutunu küçültmenize yardımcı olur. Bu iyi bir şey, çünkü yavaş yükleme sürelerinin en büyük suçlularından biri, sayfanın her yerine yerleştirilmiş çok büyük .png dosyalarıdır.
Squoosh, internetteki açık ara en iyi ücretsiz görsel optimizasyon programıdır. ve Google Chrome ekibi tarafından oluşturulmuştur. Squoosh’un kullandığı varsayılan dosya MozJPEG’dir ve görüntü dosyası boyutlarını %50-80 oranında, gözle görülür bir kalite kaybı olmadan azaltır.
Tabi yine Google tarafından geliştirilen .webp görsel uzantılarını da mutlaka kullanmanızı tavsiye ediyoruz.
Ana sayfanızı optimize edin
WordPress ana sayfanızı optimize edecek tek bir ince ayar yoktur, ancak işleri hızlandırmak için atabileceğiniz birkaç küçük adım vardır. Ana sayfanız muhtemelen sitenizin en önemli bölümlerinden biridir çünkü yeni ziyaretçiler buraya sık sık gelir ve müşteri yolculuğunu başlatır.
WordPress sitenizin ana sayfasını hızlandırmak için atabileceğiniz birkaç adım vardır. Ana sayfanızda tüm içeriği göstermek yerine kısa bir özetini göstermelisiniz. Ana sayfada beş ila yedi içerik göstermelisiniz. Gereksiz widgetları ve ihtiyacınız olmayan eklentileri ana sayfadan kaldırmalısınız.
Okuyucular, ana sayfada 8.000 widget için değil, içerik için web sitenize giriyorlar. Genel olarak, temiz ve odaklanmış bir ana sayfa tasarımı, yalnızca web sitenizin iyi görünmesine ve okuyucuların gitmek istedikleri yere gitmelerine yardımcı olmakla kalmaz, aynı zamanda siteniz daha hızlı yüklenir.
WordPress MU özelliğini tanıyalım.
WordPress MU, WordPress’in çok kullanıcılı sürümüdür. Geniş bir blog ağı kurmak isteyenler için idealdir. WordPress MU, WordPress.com tarafından barındırılan blog hizmetini destekleyen temel yazılımdır.
BuddyPress eklentisini tanıyalım
BuddyPress, bir sosyal ağ web sitesi oluşturmak için WordPress’e eklenebilen ücretsiz bir yazılım paketidir. Yeni başlayanlar için, BuddyPress’i, siteyi yönetmenizi sağlayan bir yönetim alanı ile tamamlanmış, kullanıma hazır bir sosyal ağ sitesi olarak düşünebilirsiniz.
BuddyPress, WordPress için bir eklentidir. BuddyPress, bir WordPress sitesine eklenebilecek bir eklenti olarak ayarlanmıştır. Bu büyük bir eklentidir ve çok fazla işlevsellik ekler. WordPress gibi, açık kaynaklı bir yazılımdır, bu da onu indirmek veya kullanmak için asla ödeme yapmanız gerekmeyeceği anlamına gelir.
Facebook’a benzer özelliklere sahip bir sosyal ağ sistemidir. Bir BuddyPress sitesinde, kullanıcılar profillerini oluşturabilir ve güncelleyebilir, birbirlerine özel mesajlar gönderebilir, birbirleriyle arkadaş olabilir ve arkadaşlığını kaldırabilir, gruplar oluşturabilir ve gruplara katılabilir, forum tartışmalarına katılabilir ve daha fazlasını yapabilir.
Bir içerik yönetim sistemidir. Üzerinde çalıştığı WordPress motoruyla birlikte BuddyPress, web sitenizde içerik oluşturmanıza ve güncellemenize olanak tanır.
Eklentilerle genişletilebilir. Bir BuddyPress sitesinin işlevselliği, eklentiler kullanılarak genişletilebilir. Eklentiler dizininde yüzlerce BuddyPress eklentisi ücretsiz olarak mevcuttur. BuddyPress, WordPress için halihazırda mevcut olan binlerce eklentinin çoğuyla uyumludur. Henüz sunulmayan bir işlevselliğe ihtiyacınız varsa, özel bir eklenti oluşturabilirsiniz.
Temalar kullanılarak tasarlanmıştır. Tıpkı bir WordPress sitesi gibi, bir BuddyPress sitesinin görünümünü ve verdiği hissi değiştirmek, yeni bir temayı etkinleştirmek kadar basit olabilir. BuddyPress için ücretsiz ve premium temalar mevcuttur veya özel bir tema tasarlayabilirsiniz.
WordPress İle E-Ticaret
WordPress ile e-ticaret sitesi kurmak istiyorsanız Woocommerce kullanmalısınız. WooCommerce’in bir e-ticaret mağazası oluşturmanın bu kadar popüler bir yolu olmasının birçok nedeni vardır. WooCommerce ücretsizdir ve temel alınan WordPress yazılımı da ücretsizdir. WooCommerce açık kaynak kodludur. Herkes girip kodu denetleyebilir, değiştirebilir veya genişletebilir. WooCommerce’i herkes kullanabilir. Bir online mağaza açmak için uzman bir geliştirici olmanıza gerek yok.
WooCommerce genişletilebilir. “Eklentiler”i kullanarak, herhangi bir teknik bilgiye ihtiyaç duymadan mağazanıza her türlü yeni işlevi ekleyebilirsiniz. WooCommerce tüm cihazlarda çalışır. Gittikçe daha fazla insan akıllı telefonlardan alışveriş yapıyor ve WooCommerce bu insanlara hizmet vermeye hazır.
WooCommerce, istediğiniz gibi görünür. “Temalar”ı kullanarak, herhangi bir teknik bilgiye ihtiyaç duymadan mağazanızın nasıl göründüğünü tam olarak kontrol edebilirsiniz.
WooCommerce güvenlidir. Açık kaynak olmanın ötesinde, WooCommerce, mağazanızı güvence altına alacak kaynaklara sahip milyar dolarlık bir şirket olan Automattic‘ten geliyor.
WooCommerce, hemen hemen her ürünü satmanızı sağlar. En popüler kullanım, tişörtler, mücevherler ve elektronik ürünler gibi fiziksel ürünler satmaktır. Ancak, dijital ürünler satmak veya randevular, rezervasyonlar, hizmetler satmak için de WooCommerce’i de kullanabilirsiniz.
WordPress Virüs Temizleme
WordPress virüs temizleme işlemi için birkaç farklı yöntem var. Ama en kolayı bir eklenti kullanarak bu işlemi yapmaktır. WordPress virüs temizlemek için genel olarak Astra Security Plugin, Sucuri WordPress Security Plugin, WebARX Security, Hide My WP, Anti-Malware Security, Wordfence Security, Quttera Web Malware Scanner, WP Antivirus Site Protection, MalCare Security ve All In One WP Security & Firewall gibi eklentilerden birisini kullanabilirsiniz.
WordPress Site Taşıma
WordPress site taşıma için dört farklı yol vardır. Manuel olarak bu işlemi yapmak için uzman olmanız gerekir. Bunun dışında Hosting yedekleme hizmeti, hPanel ya da eklenti kullanarak sitenizi taşıyabilirsiniz.
WordPress SEO
WordPress SEO çalışması sayesinde arama motorlarında internet siteniz üst sıralarda çıkabilir. Bunun için öncelikle anahtar kelime araştırması yapmalısınız. SEO uyumlu WordPress tema ve eklentileri kullanmalısınız. Bunun dışında SEO dostu URL kullanmanız ve mobil uyumlu web siteniz olmalıdır.
WordPress Hataları
WordPress hataları uzun bir listedir. Ama sitenizin işleyişini bozabilecek birkaç temel hatadan bahsedeceğiz.
Saat Dilimini Unutmak
Siteniz için istediğiniz saat dilimini ayarlamayı unutmak gerçekten çok kolay. Ancak, hasar gerçekten büyük olabilir. Özellikle günümüzde pek çok insan gibi planlanmış gönderiler yayınlıyorsanız sorun olabilir. Tüm gönderi çizelgeniz, bunu çözmeden tamamen karışacak ve bu, onu yapabileceğiniz en can sıkıcı WordPress SEO hatalarından biri haline getirecektir.
Google Analytics Sonuçlarınızı Kontrol Etmemek
Siteniz hazır, tamamen geliştirilmiş, tüm SEO optimize edilmiş olduğunda arkanıza yaslanıp neler olduğunu görmek bir hata olur. Optimizasyon mutlaka sonuç almakla eşittir. Optimizasyon sayesinde site trafiği artar. Satış ve rezervasyonlarınız artar. Performansınızı Google Analytics aracılığıyla takip etmek ve en önemlisi, bunu gerçek dünyadaki sonuçlarınızla karşılaştırmak, başarılı SEO’nun bir parçasıdır.
Google Arama Konsoluna Gönderilmemesi
Web siteniz tamamlandıktan sonra, XML site haritanızı (web sitenizde bulunan her öğenin bir veri listesi) Google Search Console’a göndermeniz önemlidir. Verilerinizin bu entegrasyonu, hangi sitelerin dizine eklenmesini istediğinizi Google’a bildirmenize olanak sağlar ve sıralamanızı büyük ölçüde iyileştirir.
Anahtar Kelimelerin Aşırı Kullanımı
Bu WordPress SEO hatasını yapmak çok cazip gelebilir. Anahtar kelimeler, trafiği çekmenin bir yolu olarak bilinir. Ancak arama motorları bu basit strateji için sizi cezalandırır. Dahası, bir web sitesinin anahtar kelimelerle çok fazla zorladığını bilmenin psikolojik etkisinin, trafiği getirmekten çok düşme olasılığının olduğu bildiriliyor.
Backend Hatası
Sayfanızdaki bağlantıların kullanımı, trafiğinizi artırmanızı sağlamak için gerçekten önemli olabilir. İyi SEO, bir site boyunca her zaman iç ve dış bağlantıları kullanır. Bağlantıların web sitenize trafik çektiği istatistiksel olarak kanıtlanmıştır, bu nedenle backlink’leri başka sitelere yerleştirmelisiniz.
WordPress uzmanı ne iş yapar?
WordPress uzmanı, WordPress içerik yönetim sistemiyle (CMS) ilgili olarak genellikle şu tür işler yapar:
1. Web Sitesi Geliştirme ve Tasarımı: WordPress üzerinde kullanıcı dostu, etkileyici ve işlevsel web siteleri oluşturur. Tema seçimi, özelleştirme, eklenti entegrasyonu gibi işlemleri yapar.
2. Eklenti Geliştirme ve Entegrasyonu: İhtiyaca yönelik eklentileri geliştirir veya mevcut eklentileri web sitesine entegre eder.
3. Güvenlik Güncellemeleri: WordPress sitelerini güvenli tutmak için güvenlik güncellemelerini uygular ve gerekli önlemleri alır.
4. Performans ve Optimizasyon: Web sitesinin hızını ve performansını artırmak için optimizasyon işlemleri yapar.
5. SEO (Arama Motoru Optimizasyonu): Web sitesinin arama motorlarında daha iyi sıralanması için SEO stratejileri geliştirir ve uygular.
6. Eğitim ve Destek: WordPress kullanıcılarına eğitim ve destek sağlar, sorunları çözümlemelerine yardımcı olur.
7. Veritabanı Yönetimi: WordPress veritabanını yönetir, yedekleme işlemlerini yapar ve veri kaybını önler.
WordPress uzmanları genellikle bu alanlarda uzmanlaşır ve müşterilerinin ihtiyaçlarına göre çeşitli hizmetler sunarlar.
gercekten bu piyasada cok kaliteli ve guzel isler yapiyorsunuz helal olsun
WordPress Hosting hizmeti aldığımız farklı bir firma vardı, kendilerinden özel barındırma hizmeti aldık, gerekli WordPress optimizasyonu işlemlerini de gerçekleştirdiler. Tavsiye ediyoruz
wordpress virüs temizleme ve birçok bilişim işinde bir numara biz çok memnun kaldık. Web tasarım işimizde çok ilgilendiler
WordPress hız optimizasyonu hizmeti aldım ve memnun kaldım bence gayet iyi bir çalışma şekilleri var. WordPress sayfa hızlandırma ve hizmetini tamamladıktan sonra bir de güvenlik optimizasyonu hizmeti aldım. Kesinlikle öneririm.
WordPress 20 yıllık bir efsane tasarım konusunda çok başarılı özellikle web tasarım konusunda
Bir wordpress uzmanı arıyordum. Tam benim düşündüğüm gibi bir hizmet veriyorlar. Çok teşekkür ediyorum ilginizden ve alakanızdan dolayı. Bu işin uzmanları ”roneon.com” derim ve susarım..
Gerçekten güzel bir paylaşım ve site olmuş tebrikler eline sağlık devamını dilerim
WordPress güvenlik ayarları konusunda gerçekten çok başarılı bir sonuç çıkarmış. Kötü yazılımları uzak tutmak için birebir. Tavsiye ederim.
Aradığım herşeyi tek bir sayfada bulmak verdiğiniz hizmet harika emeklerinize sağlık
WordPress işinin hakkını veriyorsunuz gerçekten tebrikler başarılar diliyorum harika bir hizmet anlayışı ile hareket ediyorlar memnunum
Çok güzel çok işime yaradı çok teşekkür tavsiye ederim
bu işin uzmanı olduğunuza kefilim böylesine muhteşem işler başardığınız için sizi kutlarım
WordPress Sayfa Hızı Optimizasyonu yaptırdım. Gerçekten işinizi hakkıyla yapıyorsunuz çok teşekkürler.
danışmanlığınız çok faydalıydı teşekkür ederim
danışmanlığınızdan çok memnun kaldım teşekkürler
Kesinlikle wordpres uzmanları bu işin ehlinde kişiler. Sorun yaşarsanız bile anında geri dönüyorlar hizmete bayıldım ve hız optimizasyonu hizmetini herkese tavsiye ederim.
WordPress hakkında detaylı ve açıklayıcı bir şekilde bilgi aldık
WordPress site taşıma işlemi yaptırdım teşekkür ederim. 🙂
wordpress woocommerce kurulumu yaptırdık gerçekten memnun kaldık ilgi alaka ve hız çok iyiydi herkese tavsiye ederim burayı
wordpress sayfa hızı artırma İşlemi Uyguladım Gayet Başarılı Sonuç Aldım Herkese Öneririm
wordpress kurumsal web tasarım alanında çok iyiler aldığım hizmet On Numara bu alanda çok iyi kaliteli bir hizmet veriyorlar
Bu site, her türlü WordPress ihtiyacınızı karşılamak için kapsamlı bir hizmet sunuyor görünüyor. WordPress uzmanları sayesinde kurumsal web tasarımınızı özelleştirebilir, güvenlik ayarlarınızı sağlamlaştırabilir ve hız optimizasyonuyla ziyaretçi deneyimini artırabilirsiniz. Ayrıca, WordPress e-ticaret ve WooCommerce kurulumuyla online satış dünyasına adım atabilirsiniz. Hızlı ve etkili çözümlerle, sitenizi en üst seviyeye çıkarmak için bu platformun size yardımcı olacağını düşünüyorum.
WordPress virüs temizleme hizmetini şuan kullanmaktayim ve aşırı derecede memnun kaldım böyle kaliteli hizmet veren nadir sitelerden birisiniz.
Bundan sonra hep sizi tercih edeceğim wordpress kurulumda çok yardımcı oldu gerçekten harikasınız. Çok profesyonelsiniz tebrik ederim emeğinize sağlık.
Gerçekten WordPress Hakkında çok güzel bilgiler Paylaşmışsınız Tebrik ederim
Gerçekten Dijital WordPress Hakkında çok güzel bilgiler paylaşmışsınız Tebrik ederim
O kadar açık ve net ki. Kafanız hiç karışmıyor. Teşekkür ederiz
wordpress sayfa hızı optimizasyonunu en detaylı şekilde öğrenmeyi çok istiyordum sayenizde öğrenmiş oldum teşekkür ederim
Sizinde tanışmam iyi oldu wordpress benim için faydalı oldu işinizde başarılar diliyorum teşekkür ederim İyi çalışmalar
İsinizde basarilar dilerim hiç bu tip hizmetler almafim ama lazim olfugunda nereden alacagimi biliyorum
Çok güzel bir site arayüzü güzel kullanışlı Başarılar dilerim yolunuz açık olsun
wordpress sayfa hızı optimizasyonu hakkındaki bilgileriniz için çok teşekkür ederim sayenizde bir çok şey öğrenmiş oldum
Başarılarınızın devamını dilerim işinizde gayet iyisiniz
WordPress web tasarımı için tam istediğim ve kolaylıkla kullandığım bir site oldu. Gerçekten işlerinde ve hizmetlerde bir numaralar
wordpress sitesi e-ticaret işi için mükemmel derecede bir işletmedir aynı zamanda web tasarım için en uygun ve kolay şekilde işini doğru yapan bir işletmedir
WordPress sitesi e-ticaret işi için mükemmel derecede bir işletmedir aynı zamanda web tasarım için en kolay şekilde bizlere öğreten işletme olması harika
Site kurmada ve hızlandırmada WordPress Harika 💯 kesinlikle çok kısa sürede, mükemmel Bi sitem oldu. Herkese tavsiye ederim.
Hakketten tebrikler kardeşim worrdpeels kurulumu güzel yapmışsın
İsimlerin çok duydum ama henüz ihtiyaç duymadım ama iyi bir fırsat.a
Web tasarım işlerine ben de bir ara merak salmıştım. Özellikle tanıtım işleri yapiyorsaniz wordpress bakmanız gereken alanlardan birisi
WordPress Uzmanı Kimdir?
WordPress uzmanı, WordPress konusunda uzmanlaşmış, panele ve tasarıma fazlaca hakim kişilerdir. Bu uzman kişiler WordPress ‘e özel tema geliştirebilirler. Günümüzde sayıları bir elin on parmağını geçmeyecek sayıdadır. Bu tamamen sabır ve gerçekten büyük bir uğraşı olması ile alakalıdır
Verdiğiniz bilgiler bana çok yardımcı oldu tşekkür ederim işinizi hakkıyla yapıyorsunuz
Web tasarımı konusunda tecrübeli isimler memnun kaldım
Müşteri servisi çok çok iyi başarılar
wordpress uzmanı profesyonel ekibiniz sayesinde artık işlerim daha kolay. wordpress woocommerce kurulumu ve
wordpress sayfa hızı artırma konularında verdiğiniz destekler için çok teşekkürler kaliteli hizmet sunuyorsunuz
WordPress web tasarım konusunda Roneon tek kelime ile mükemmel işler yapıyor. İşinde uzman çok kaliteli bir ekibi var. İşini büyük bir disiplin ve titizlik içinde yapıyor herkese tavsiye ederim çok iyi bir firma.
Roneon harika bir sayfa uzun zamandıe takip ediyoruz çok işime yaradı tebrik ederim
WordPress hizmetinden çok memnun kaldım, başta biraz kararsızdım ancak web tasarım konusunda çok yardımcı oldular gerçekten çok beğendim
wordpress sayfa hızı artırma hakkında verdiğiniz bilgiler için teşekkürler sayenizde doğru ve yerinde adımlar atabiliyoruz.
Verdiğiniz bilgiler için teşekkürler hocam emeğinize sağlık 👏 sayenizde doğru ve yerinde adımlar atabiliyoruz🤗
Kaliteli işler yapıyorsunuz tebrik ediyorum başarınız daim olsun herkese tavsiye ederim